2012. november 1., csütörtök

Régi harisnyából új játék


A gyerekek ovijában (Madarász Viktor Tagóvoda) hagyományosan két vásár van évente, Pünkösdkor és Szent Mihály napja apropójából. Ilyenkor a gyerekek által készített portékákat lehet garasokért (agyagtallérok, 1 db 100 Ft) megvásárolni, de lehet segíteni a portékák elkészítésében, vagy csak ötletelni, nyersanyagot adni. A kislányom kinőtt harisnyáiból marokbaglyokat álmodtam meg. Egyértelműen a vásár sikertermékei voltak! Íme a nem túl bonyi tutorial:

A kinőtt harisnyákat elfelejtettem lefotózni, de azt hiszem, talán már láttunk ilyesmit. A szárukból egyenes darabokat vágtam, 15-20 cm hosszúakat. Ezeket felül összetűztem.
Ívet varrtam.
A felesleget levágtam.
Kifordítottam, és már lehetett is tömni. Filckorong és gombszem, meg egy pici narancssárga csőr, és már varrtuk is össze a fenekület. Így néztek ki.
Másnapra a saját régi harisnyáimat is felszabdaltam, így a vásárra vegyes kis társaság gubbasztott az asztalon.

A harisnya pont azért jó, mert rugalmas, jól formázható. Nagyobb gyerekeknek a ragasztott szem ideális, kicsiknek nyilván varrni érdemes, lehet a pupilla is filcből. Mi IKEA-párnabelsővel töltöttük, de flízmaradék aprítva is jó lehet bagolybélnek :).

Mikulásra pl. cuki kis meglepi lehet, de készíthetitek együtt is, ahogy mi az ovisokkal. A harisnya maradék része -ami ugye pont mint egy zokni :), jó alapanyag lehet további játékok készítéséhez! Jó szórakozást mindezekhez!

Nekem ez itt az első írásom, üdv mindenkinek, remélem még jövök! ;) 

A poszt eredetileg a dolgoSKezek.blog.hu oldalon jelent meg.                                                                

2 megjegyzés:

  1. Csudapofák!
    Főleg a feketék!!! :o)

    VálaszTörlés
  2. Óóóóóóóóóóóó, ha én ezt tudtam volna hogy a Matula ikrek egyszer ilyet írnak nekem! KÖSZÖNÖM, igazán sokat jelent az elismerés!

    Valmiért a dolgoskezek account helyett "Picurral" tudok csak reagálni így 38 évesen... :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...