2011. október 27., csütörtök

Konzervdobozból virágtartó

Az első darabom, amit bemutatok Nektek, nem a régiből új, inkább az újrahasznosítás jegyében készült.

Hozzávalók:
  • nagyméretű, alaposan ki- és letisztított (zsírtalanított) konzervdoboz
  • maradék alapozó és fedőfesték
  • lakk, ha van - csupán emiatt ne vegyél, mert akkor kell csak, ha dekupázsolsz is a virágtartóra
  • másfél literes kristályvizes palack

Ha korlátra akasztod majd, akkor a továbbiak
  • drót / huzal
  • ha a fúróval nem vagy jóbarátságban, akkor egy segítőkész férfiember is:), ez lehet a jóképű szomszédfiú, az öcsid, a bátyád, apukád, párod stb stb.

Elkészítése:
Az alaposan ki- és letisztított (zsírtalanított) konzervdobozt fesd le alapozó festékkel. Amíg szárad, a krisztályvizes palackot vágd el úgy, hogy valamivel alacsonyabb legyen, mint a konzervdobozod. Az alján készíts lyukakat, hogy a felesleges víz kifolyhasson majd belőle. Töltsd meg virágfölddel, ültesd bele a kiválasztott növénykédet. Időközben az alapozó megszáradt, átfestheted a dobozt a fedőfestékkel, általában két réteg szükséges. Amikor ez is megszáradt, díszítheted kedved szerint, csíkozhatod, pöttyözheted, feliratot rakhatsz rá. Én szalvétatechnikával ragasztottam rá egy kis virágmintát (elég kezdetleges, mert ez volt az első, hogy ilyen hullámos felületre dolgoztam, kérlek, nézzétek el nekem ). Ha te is így tennél, akkor a szalvéta mintát át kell kenni színtelen lakkal, hogy az időjárás ne tegye tönkre.
Ha felakasztod, akkor mérd le, hogy milyen hosszúságú akasztóra van szükséged, vágd le a megfelelő méretet. Fúrj két lyukat az átalakított konzervdoboboz peremétől kb 2 cm-re (vagy kérd meg a fent említett férfiembert :) ) (ez a munkafolyamat készülhet a festés előtt is, ami talán szerencsésebb is, mert nem teszi tönkre az alapos munkát, ha véletlenül megcsúszna a fúrószár), a lyukakba fűzd bele a drót végét, amit belül köss csomóra.
A palackba ültetett növénykét állítsd a dobozba, rakd a helyére és gyönyörködj benne, gyűjtsd a dícséreteket, bókokat, hogy milyen ügyes vagy.
Sok sikert az elkészítéséhez :)

(Készítette és közzétette: Erika)

3 megjegyzés:

  1. Nagy szépek! Vevő vagyok mindenféle konzervdobozos ötletre, mindig van a háznál néhány pitli, amit sajnálok kidobni. :-))

    VálaszTörlés
  2. Ezzel én is így vagyok, még mindig van jónéhány, mert a kutyának elég sok konzerv kellett :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Barbi, eszméletlen dolgokat művelsz!!!
    Igen energikus menyecske vagy, sok sikert a további ügyeskedésekhez! Péterbácsi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...