2010. június 4., péntek

Garfield

Miután végre sikerült beszkennelni Krisztivel közös régebbi alkotásaink, még hagyományos fényképezőgéppel készült fotóját, gondoltam, hogy néhányat közreadok, amik passzolnak ezen blog profiljába.
Azzal a kettővel kezdem, amelyek Garfieldos zoknik végleges talp-, vagy sarokkopás utáni részleges új életét mutatják be. Mint látható a család tetemes mennyiségű ilyen zoknival rendelkezik, már gyűlik is a következő adag. :o)
Gondolom, senkinek nem újdonság, hogy ezen zoknik szára többnyire tökéletes állapotban éli túl a talp halálát. Ha ezek után felvágjuk a szárat, figyelmesen bevasaljuk ragasztós flízzel, és kivágjuk a mintákat, tetszésünk szerint felhasználhatjuk díszítésre, vagy, mint itt is látható, foltmunkák részeként. A flíz addig mindenképp megóv a szemek felfutásától, míg elvarrjuk a széleket, de ez a két darab már több éve használatban van, és még mindig nem futnak.
A faliképen a vékonyabb, kis zoknikból kivágott mintákat különböző színes hátterekre applikáltuk, majd ezekből a hátterek, és a minták variálásával összeraktuk a képet, összevarrtuk, és egy vékony hátlappal be is fejeztük.





A díszpárna huzat egy vastag térdzokni nagyobb mintáinak felhasználásával készült, amit egyszínű vászonnal kombináltunk. A foltos előlap itt is egy vékony hátlappal egészült ki, aztán az előlap vásznából készült párna-hátoldallal lett komplett a huzat.


Ezzel a módszerrel bármilyen kinőtt, vagy kikopott fejrészű, kedvenc zokni kaphat még egy életet.

Folt. köv.

2 megjegyzés:

  1. Hűűű, hogy ez mekkora ötlet!
    Nagyon tetszik nekem. :-))
    Én még nem gyűjtöm a gyerekzoknikat, de a keresztgyerekeim is pont így használják el a zoknikat.
    Alkalomadtán majd ki is próbálom én is, ha végre méltóztatna megszületni a pocaklakóm. Így majd időben el tudom kezdeni a zoknik gyűjtögetését, hasonló felhasználásra. :-)
    Köszi, hogy megosztottátok velünk.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen, előre is jó gyűjtögetést, és boldog babázást! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...