2010. május 21., péntek

Pólókból nadrág


Sziasztok, mi is bemutatjuk újrahasznosító műveinket! :)

Kötött-hurkolt pólókból foltvarrás technikával létrehozott kelméből készült, derekán és alján gumis, derekán megkötővel is szabályozható bőségű szabadidő nadrág, két oldalán a varrásba süllyesztett zsebekkel.

Felhasznált anyagok:
- pamut, és pamut-poliészter kevertszálas pólók
- felvasalható, ragasztós, merevítő közbélés
- gumiszalag
- zsinór


A színtartóságukról kipróbált, kimosott, kivasalt pólókról minden varrást levágtunk, majd megállapítottuk azt az optimális magasságot, amivel a legkevesebb anyagveszteséggel, egyforma csíkokat tudtunk kivágni a darabokból. A csíkok levágása után azokat színek szerint párosítva, összevarrtuk őket, a varrásráhagyásokat összefogva eltisztáztuk.
Elkészítettük a nadrág szabásmintáját, minden darabot kivágtunk papírból. Ezeken addig rakosgattuk az összevarrt anyagpárokat, míg azok esztétikailag, és méret szerint is a legjobb helyre nem kerültek. Szükség szerint keskeny csíkokkal egészítettük ki az oszlopokat, majd azokat vízszintesen is összevarrtuk, és eltisztáztuk. A kész anyagdarabokat felvasalható közbéléssel merevítettük, majd a megfelelő ráhagyással kiszabtuk a nadrág részeit. Maradék pólóanyagból, merevítés nélkül szabtuk ki a négy zseblapot.
Megvarrtuk a nadrágot, két, bevágott zsebbel, a derekán és a szárak alján letűzött gumiházakat kialakítva, a derékvonal eleje középrészén két gomblyukat készítve a zsinór számára. Befűztük, és összevarrtuk a méretre vágott gumiszalagokat a derekába, és az aljába, befűztük a derékbőséget szabályozó, és díszítő, a sportos jelleget is hangsúlyozó zsinórt.

Folt(atása) köv(etkezik) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...